Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

maandag 19 januari 2015

Utrechts Le Guess Who? verkozen tot Beste Festival van Nederland

Organisator Bob van Heur neemt titel Beste Programmeur in ontvangst
Het avontuurlijke Le Guess Who? is een vierdaags stadsfestival vol eigenzinnige, dwarse en urgente muziek. Het vindt plaats in november op diverse plekken in de binnenstad; van muziekpodia tot horeca, van cultureel erfgoed tot kunstgalerij. Diepgeworteld in de stad Utrecht, in ongedwongen sfeer.

Het meest internationale festival van Utrecht werd afgelopen jaar door buitenlandse media geroemd om de unieke visie. Voor de achtste editie nam Le Guess Who? dit weekend twee prijzen in ontvangst: Beste Festival van Nederland en Beste Programmeur. De IJzeren Podiumdieren werden zaterdag 17 januari uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen, als onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Le Guess Who? won in 2012 al eerder de prijs voor Beste Festival.

De titel Beste Programmeur was er voor medeorganisator Bob van Heur. “Le Guess Who? was in 2014 het meest spraakmakende festival met een zeer spannend programma. Van Heur heeft zich een waar visionair getoond in het mede samenstellen van het programma”, aldus de jury van de IJzeren Podiumdieren. “De programmering en positionering van Le Guess Who? wordt ieder jaar sterker.”

Organisator Johan Gijsen: “Twee jaar geleden werden we geroemd om het innovatieve gebruik van de stad als podium. Deze koers zijn we blijven varen. Met de mogelijkheden van TivoliVredenburg hebben we dit jaar, vooral internationaal, een enorme stap kunnen maken. Deze waardering van collega-festivals en -podia is een groot compliment.”

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). De leden van de VNPF, aangesloten collega-festivals en podia selecteerden de genomineerden en kozen de uiteindelijke winnaars voor de IJzeren Podiumdieren. Andere genomineerden in de categorie Beste Festival waren Pinkpop, Best Kept Secret, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole.

Le Guess Who? Festival 2014 trok zo’n 15.000 bezoekers, waarvan 22% uit het buitenland. In 2015 vindt het festival plaats van 19 tot en met 22 november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten