Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

woensdag 3 september 2014

Composing de Commons bij CASCO

Tijdens het Utrechtse Uitfeest op 7 september, de feestelijke opening van het culturele seizoen, lanceren wij het nieuwe Casco Case Study programma: een wisselende presentatie in de vitrine in onze hal, waarin we aan de hand van specifieke “studieobjecten” ons onderzoekstraject Composing the Commons (2014) verkennen. Verder kijken we uit naar november, waarin we nieuwe kunstwerken in opdracht en oudere werken laten zien van kunstenaars Andrea Fraser, Melanie Gillian, The Otolith Group en Alex Martinis Roe. Vergeet tevens niet de week voorafgaand aan de opening de lezing van wetenschapper en auteur van Affective Communities (2006) en The Common Cause (2014) Leela Gandhi bij te wonen. Als haar presentatie voor het onderzoekstraject Practice International (zie de videodocumentatie hier) een voorbode is, zal haar lezing bij Casco zonder twijfel overweldigend zijn!

Vr 7 nov Lezing door Leela Gandhi
Vr 14 nov Opening dubbele solotentoonstelling Melanie Gilligan and The Otolith Group

Geen opmerkingen:

Een reactie posten