Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

woensdag 19 november 2014

Meld je nu aan voor 10 december: Mensenrechtencafé XL


10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De Utrechtse Mensenrechtencoalitie organiseert in samenwerking met Gemeente Utrecht, Art. 1 MN en Het Huis Utrecht een avondprogramma in Het Huis Utrecht, een MensenrechtencaféXL.

We komen bij elkaar om te praten, te luisteren en vooral ook te genieten van het gezelschap, een diner en de prachtige theatervoorstelling ‘Schijn’. Belangstellenden en betrokkenen bij de vele initiatieven en organisaties die bijdragen aan de mensenrechtencultuur van onze stad, nodigen wij hiervoor van harte uit.

Programma 16.00-22.30 uur 

16.00 – 16.30 uur  Inloop. Verschillende organisaties nemen informatiemateriaal mee. Doet u dat zelf ook! Er is ruimte op een inspiratiewand en op tafeltjes. Vol=vol

16.30 – 18.00 uur Gesprek rond het thema van de voorstelling:

Soms moet je liegen om bij de mensen te zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kun je leven als iemand die je niet bent?

Kunnen zijn wie je bent heeft te maken met individuele, sociale, culturele, politieke en economische factoren. Er is samenhang met waarden zoals tolerantie, medeleven, -dogen. En met mensenrechten: het recht van ieder mens om haar/zijn eigen leven vorm te geven in verbinding met anderen, waar ook ter wereld, ongeacht levensovertuiging, geslacht, etniciteit of seksuele voorkeur. Niet ieders rechten worden in gelijke mate gerespecteerd en beschermd. We praten over de invloed van staat, stad en de sociale omgeving op onszelf, ons Zelf. Met een inleiding van prof. dr Hans Alma, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek. En aan de hand van persoonlijke bijdragen van een aantal Utrechters.  

Er is ruimte voor een terugblik op veranderingen en successen: Wat is er in het afgelopen jaar bereikt op het gebied van het versterken van de Utrechtse mensenrechtencultuur? Waar liggen kansen? 

18.00 – 18.30 uur Uitreiking van de Tolerantieprijs

18.30 – 19.45 uur Marokkaans-Mediterraan buffet door ‘N!ET PRAKKEN’, met veel aandacht voor de vegetariër.

20.00 – 21.15 uur Theatervoorstelling ‘Schijn’, van en door Fahd Larhzaoui

21.15 – 22.30 uur Drankje in het Mensenrechtencafé. Met aan de stamtafel acteur Fahd Larhzaoui, regisseur Floris van Delft en schrijver Don Duyns.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan alleen met dit formulier.  Doe het nu!
De deadline voor aanmelding is maandag 1 december.


Locatie

Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht (zijstraat van de Amsterdamsestraatweg) te Utrecht. Het station Utrecht CS is op loopafstand. Buslijn 3, vanaf Utrecht CS busstation, richting Zuilen Noord, stopt vlakbij. Stap uit bij de eerste halte op de Amsterdamsestraatweg. Met de auto is Het Huis Utrecht bereikbaar via de uitvalswegen. In de buurt is betaald parkeren mogelijk. Vragen over het programma kunt u stellen aan D.Huitink of of W.de.Smet beiden @utrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten