Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

donderdag 29 oktober 2015

Het gaat goed met de Utrechtse startups


 
UIT DE DUIC: http://www.duic.nl/nieuws/startup-broedplaats

De Utrechtse broedplaats voor innoverende startups, UtrechtInc, is verkozen tot de zesde beste van de 117 universiteitsincubatoren van Europa.

In de ranglijst van deze zogeheten ‘universitaire bedrijfsincubators’ komt Utrechtinc nieuw binnen op de hoge positie. Het is een beloning voor de manier waarop er in de incubator ondernemerschap en innovatie stimuleren. De zesde plek betekent ook een nominatie voor de wereldranglijst die volgende maand bekend wordt gemaakt.

Nederland is het enige land met meerdere incubators in de lijst. YES!Delft eindigde zelfs op de vierde plek. Startupambassadeur Neelie Kroes, die zich met StartupDelta hard maakt om Nederland als startup-land op de kaart te zetten, is trots op de hoge notering van de Nederlandse incubators. “De UBI ranking bewijst hoe sterk de Nederlandse incubators presteren en daarbij een toppositie in Europa innemen. Het StartupDelta ecosysteem ontwikkelt zich in razend snel tempo tot een top 3 speler in Europa en telt mee in de belangrijkste rankings van de wereld”.

UtrechtInc heeft sinds 2009 135 startups ondersteund. Daarvan hebben in 2014 drie succesvolle graduates miljoenenovernames gekend en één succesvol bedrijf een beursgang.

Roel Raatgever, Managing Director bij UtrechtInc, laat weten: “Juist startup innovaties bieden steeds vaker oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Deze plek in de top van Europa is erkenning voor de impact die onze startups maken.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten