Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

vrijdag 3 oktober 2014

Nu ook een Filmcommission in Utrecht


De gemeente Utrecht stelt, in navolging van onder meer Amsterdam en Rotterdam, een lokale Filmcommission in.

Dit nieuws maakte Jeroen Kreijkamp op vrijdag 26 september bekend tijdens de internationale Holland Film Meeting, onderdeel van Nederlands Film Festival. Het gezicht achter dit informatie- en serviceloket zijn: Marlou Heijnen (Citymarketing) en Gertrud van Dam (Internationale Zaken).

De Filmcommissioner Utrecht fungeert als een ‘aanspreek- en servicepunt’ voor de filmsector voor het  promoten van locaties en het adviseren over locaties in Utrecht, het informeren van film/TV-producenten over mogelijkheden in Utrecht, begeleiding bij het verkrijgen van vergunningen en het bieden van een vast aanspreekpunt. De lokale filmcommissioner draagt bij aan de (inter)nationale profilering van de stad, versterkt het (toeristisch) profiel van Utrecht en genereert economische bedrijvigheid. De komende maanden volgen nadere informatie, zoals een protocol, en locatiefoto’s op de homepage van de gemeente Utrecht.

‘Wij zijn blij met de Utrechtse Filmcommissioner, we zijn een gastvrije stad en willen ook de filmmakers op weg helpen hier in Utrecht’, aldus wethouder Kreijkamp.

En Marlou en Gertrud hebben er zin in. Ze kregen tijdens de opening van het Nederlands Film Festival al diverse enthousiaste reacties en verzoeken voor nadere kennismaking. Zie de site van de Netherlands Filmcommissioner:http://filmcommission.nl/locations/dom-tower-and-city-hall/
Marlou en Gertrud zijn bereikbaar via filmcommission@utrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten