Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

donderdag 22 mei 2014

Feestelijke start Stadmakers van Nieuw Utrecht - 1 juni
www.nieuwutrecht.nl

Op zondag 1 juni 2014 ben je om 13.30 uur van harte welkom bij de feestelijke start van het NU-project Stadmakers van Nieuw Utrecht bij de kinderboerderij Nieuw Rotsoord.

Dit jaar gaat een NU-team met NU-leden en diverse betrokken partijen op zoek naar de makers van de stad Utrecht. Wij brengen hen in beeld op de kaart
JijMaaktUtrecht en op vele andere manieren. Want wij willen zichtbaar maken hoe de nieuwe stad gemaakt wordt. Wij willen de betekenis van particulier initiatief laten zien. Daarvoor is de vereniging in 2000 opgericht.

Particulier initiatief gaan we vieren. Dat gaat over houden van de stad, grenzen verleggen en de ruimte die er is om initiatief te nemen. De Stadsdag Utrecht is hiervoor een toepasselijk moment.

Kom naar Nieuw Rotsoord en maak met ons de start van Stadmakers van Nieuw Utrecht. Gemeente Utrecht presenteert dan de initiatievensite JijMaaktUtrecht.nl en Nieuw Utrecht presenteert de eerste portretten van de stadmakers. Wethouder
Margriet Jongerius van Wijkgericht werken en participatie is naar verwachting aanwezig bij de feestelijke start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten