Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

woensdag 4 juni 2014

Atlas voor Gemeentes: meeste kans op werk in Utrecht

Van de vijftig grootste gemeenten in Nederland maakt een inwoner uit Utrecht de meeste kans op werk. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten over het thema economie en arbeidsmarkt, die woensdag verschijnt.

De kans dat iemand in Utrecht een baan krijgt ligt volgens de Atlas op 98,5 procent, terwijl dat percentage in de gemeente Bellingwedde in Groningen maar op 82,6 procent ligt. Voor mensen in de Randstad en de regio Eindhoven zijn de meeste banen bereikbaar.

Volgens de makers van de Atlas is het verder goed toeven in Utrecht. Alleen in Amsterdam zou het van de vijftig gemeentes prettiger wonen zijn. Dat komt mede doordat de gemeente op economisch vlak goed mee kan doen.

De hoge score voor Utrecht komt onder meer door de ligging. Daardoor zijn veel banen makkelijk bereikbaar. Verder is er een groot cultureel aanbod en is de stad lekker groen. Utrecht scoort ook goed wat betreft het aantal zakelijke diensten en het percentage hoogopgeleiden.

Bron: rtvutrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten