Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

woensdag 4 juni 2014

Uitnodiging Toekomstatelier!


We vragen ons af: wat is de meest veelbelovende manier om regionaal en meer duurzame voeding op het Utrecht Science Park (USP) beschikbaar te krijgen? Op 17 juni kijken we met u hoe voedsel van boeren uit de buurt een structurele plek op het USP kan krijgen. Er is ruimte om uw ambities uit te spreken en we verkennen samen welke mogelijkheden er zijn en wie of wat er nodig is om dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Samen willen wij werken aan de ‘gouden formule’ waarmee we vanaf 2015 structureel regionale voeding kunnen aanbieden aan studenten, medewerkers en andere bezoekers van het USP. Dit Toekomstatelier bestaat uit twee delen. We komen na 17 juni, in september opnieuw bijeen om de plannen verder uit te werken om deze daadwerkelijk te realiseren.

Kunt u bijdragen aan regionale voeding op het USP? Bent u een ondernemer, cateraar, inkoper, boer supermarkt, bezoeker, consument of andere belanghebbende? Bouw met ons mee aan een duurzaam en lokaal sterk Science Park en kom op 17 juni!

Aanvang - 16:00 (Deuren zijn geopend vanaf 15:45)
Afsluiting - 19:30 (Gevolgd door borrel)
* Inclusief heerlijk diner van lokale ingrediënten

Locatie: De Daktuin is een bloeiende en bruisende tuin op het dak van de parkeergarage naast de Universiteitsbibliotheek. Meer info vind u hier

Routebeschrijving vind u hier

Aan het toekomstatelier zijn geen kosten verbonden, wel input, energie en ideeën.

Helpt u mee om het structureel aanbieden van regionale voeding op het Utrecht Science Park/ de Uithof mogelijk te maken? Meld u nu aan voor het Toekomstatelier op dinsdag 17 juni!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten