Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

dinsdag 10 juni 2014

De allereerste ‘Dag van Amelisweerd’; het verhaal achter het landgoed

Amelisweerd heeft heel wat te vertellen!  Maak op zondag 22 juni, op de eerste Dag van Amelisweerd kennis met de mensen, de bedrijven en de verhalen achter het landgoed.

Volg een uitgezette wandeling, breng een bezoek aan een Amelisweerd onderneming, of doe mee aan een activiteit. Kern van het programma wordt gevormd door de AmelisweerdMarkt waar diverse partijen zich presenteren en informatie verschaffen.

Waar?
Op Landgoed Amelisweerd, gelegen ten oosten van Utrecht, aan de Koningsweg te Bunnik.


Twee locaties spelen een hoofdrol, beide aan de Rhijnauwenselaan. Let op de borden.
-          Weide tot Vermaeck: de grote picknick- en speelweide met de AmelisweerdMarkt
-          Het Vogelnest, de kinderspeeltuin in de natuur met de fototentoonstelling


Programma
Op dit moment kunnen we het volgende programma aanbieden:

11.00: Biologische Tuinderij ‘De Volle Grond’ gaat open met kookworkshops en spelletjes
13.00-16.00: Fototentoonstelling ‘Het Verhaal Achter Amelisweerd’
14.00: Vaartocht over Kromme Rijn met de Pont van Utrechts Landschap vanaf Het Niënhof (Bunnik)
14.00-16.00: AmelisweerdMarkt: ondernemers en organisaties presenteren zich
14.00-16.00: Sport en spel bij het Vogelnest
16.00: Vertrek terugvaart naar Het Niënhof


Ook zullen veel ondernemingen op het landgoed open zijn!

Meer info
http://dagvanamelisweerd.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten