Wat is Panorama 2.030?


Utrecht groeit gestaag… van een provinciestad tot een middelgrote Europese stad. Utrecht verandert en Utrechters veranderen hun stad. Daar willen we de komende tijd graag extra aandacht aan besteden door de verhalen van en over Utrechters, in het verleden, nu en in de toekomst op te halen en te verbinden. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden die Utrechters voor zichzelf en andere stadsgenoten zien. Hoe kunnen we daar samen vorm en inhoud aan geven? Panorama 2.030 brengt tal van initiatieven op dit gebied samen, organiseert het gesprek erover en wil de feitelijke toekomst inspireren. Panorama 2.030 is de lange termijn ontwikkeling waarin Utrechters op zoek gaan naar hun gemeenschappelijke toekomst.

Utrecht groeit naar een stad van 400.000 mensen. Dat betekent dat de stad keuzes moet maken op het gebied van wonen, leven en recreëren. Wat vind jij belangrijk voor Utrecht? Hoe ervaar jij de stad? Hoe woon je? Hoe leef je? Hoe recreëer je het liefst? Wat vind je belangrijk in de stad en wat is er nodig in de toekomst? Wat wil je behouden, en wat wil je erbij? En hoe zou je daar iets aan willen bijdragen? Daar zijn we benieuwd naar!

De stad kent vele dimensies, onontdekte mogelijkheden en vele potentiele richtingen waarin ze zich zou kunnen ontwikkelen. Die willen we met elkaar ontdekken en daarbij is het ene verhaal niet beter of belangrijker dan het andere. Voor alles willen we met Panorama 2.030 de verhalen met elkaar verbinden, zodat ideeën en wensen elkaar kunnen aanvullen; Het doel is immers het zoeken naar de stad die we samen willen. Dat gaat niet altijd van vandaag op morgen, maar een zelfbewuste stad heeft de toekomst! Dat is zeker …

dinsdag 10 juni 2014

Cartesius Unplugged!

 
Doe je ogen dicht en denk aan:
Lekker chillen bij het water. Relaxte muziek op de achtergrond. De geur van BBQ in je neus en een koud biertje in je hand. Klinkt goed toch?

Op 21 juni kan je voor het eerst de Werkspookhaven uit proberen. De hele dag wisselen verschillende bandjes elkaar af, kan je (vintage) kleding k
open en als je kinderen hebt kunnen die zich prima uitleven in het buitenatelier.

Ook kom je op 21 juni meer te weten over de geschiedenis en de toekomst van het Werkspoor: Wat werd er gemaakt in die grote panden? Kan je hier volgend jaar ieder weekend een biertje komen drinken? En wat speelt er nou in de Vlampijpzone, daar waar die weg gepland was?

En omdat we nu al weten dat je aan het einde van de dag niet naar huis toe wilt zorgt LunaWorX voor fijne BBQ. Laat je ons even weten of je mee eet? Stuur voor 16 juni een mailtje naar VriendinnenvanCartesius@gmail.com (12,50 euro per persoon).
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten